Obliž prst

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Fiala

Obliž prst
Obliž prst

reklama

Suroviny

Korpus:
2vejce
5 PLcukru krupice
3 PLkakaa
5 PLoleje
5 PLmléka
1sáček prášku do pečiva
1sáček vanilkového cukru
10 PLhladké mouky
Krém:
500 mlmléka
4 PLhladké mouky
5žloutků
1sáček vanilkového cukru
100 gmoučkového cukru
250 gmásla
Vrch:
2kelímky smetany na šlehání
5 PLcukru krupice

Postup

  1. Suroviny na korpus vyšleháme dohromady. Připravené těsto nalijeme do vyššího plechu a pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25 minut. Sledujeme a kontrolujeme párátkem. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce.
  2. V mléce rozmícháme hladkou mouku, cukr, žloutky a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který natřeme na vychladlé těsto. Do misky nalijeme smetanu na šlehání a přisypeme cukr a vyšleháme šlehačku, kterou natřeme korpus. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejméně na dvě hodiny, aby byl pořádně ztuhlý. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!