Obliž prst
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
Korpus: | |
---|---|
2 | vejce |
5 PL | cukru krupice |
3 PL | kakaa |
5 PL | oleje |
5 PL | mléka |
1 | sáček prášku do pečiva |
1 | sáček vanilkového cukru |
10 PL | hladké mouky |
Krém: | |
---|---|
500 ml | mléka |
4 PL | hladké mouky |
5 | žloutků |
1 | sáček vanilkového cukru |
100 g | moučkového cukru |
250 g | másla |
Vrch: | |
---|---|
2 | kelímky smetany na šlehání |
5 PL | cukru krupice |
Postup
- Suroviny na korpus vyšleháme dohromady. Připravené těsto nalijeme do vyššího plechu a pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25 minut. Sledujeme a kontrolujeme párátkem. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce.
- V mléce rozmícháme hladkou mouku, cukr, žloutky a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který natřeme na vychladlé těsto. Do misky nalijeme smetanu na šlehání a přisypeme cukr a vyšleháme šlehačku, kterou natřeme korpus. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejméně na dvě hodiny, aby byl pořádně ztuhlý. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací