Obrácený hruškový koláč

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Nikola Petráčková

Obrácený hruškový koláč
Obrácený hruškový koláč

Suroviny

150 gzměklého másla + 1 lžíce na vymazání
zralé hrušky
140 gcukru krupice + 3 lžíce na vysypání
3vejce
200 ghladké mouky
1sáček prášku do pečiva
1lžička sušeného zázvoru
2 lžícemléka
4 lžícetvarohu

reklama

Postup

Do formy na koláč je potřeba dát pečicí papír a ten ještě pomazat máslem. Vysypat formu cukrem a vyložit nakrájenými hruškami. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme vejce, všechno promícháme a přisypeme hladkou mouku, prášek do pečiva a lžičku zázvoru. Nakonec přidáme tvaroh a přilijeme mléko. Hotové těsto nalijeme do formy na hrušky a pečeme 35 minut při 160°C. Po vytažení z trouby necháme koláč vychladnout, vyklopíme a lehce poprášíme moučkovým cukrem.

reklama