Ochutnávka ruských předkrmů – Pod kabátem, Játrové dortíčky,

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Viktoriya Kazarina

Ochutnávka ruských předkrmů
Ochutnávka ruských předkrmů – Pod kabátem, Játrové dortíčky,

Suroviny

Pod kabátem
červená řepa
brambory
mrkev
cibule
vejce
matjesy
majonéza
sůl
pepř
Játrové dortíčky
100 ghladké mouky
1/2 kgkuřecích jater
1lžíce prášku do pečiva
1mrkev
2stroužky česneku
sůl
pepř
Choloděc
1 kgmasa (hovězí, vepřové, drůbeží)
bobkový list
mrkev
cibule
sůl

reklama

Postup

  1. Pod kabátem: Červenou řepu, mrkev, brambory a vejce uvaříme a poté vše nastrouháme na hrubém struhadle. Matjesy a cibuli nakrájíme a postupně začneme vrstvit. Na dno mísy dáme matjesy, poté cibuli, vrstvu pokryjeme majonézou, pokračujeme brambory, mrkví, červenou řepou, vejci a opět majonézou. Během vrstvení můžeme dle potřeby osolit a opepřit. Necháme odležet v lednici.
  2. Játrové dortíčky: Kuřecí játra umeleme, mrkev nastrouháme najemno, přidáme rozmačkaný česnek, hladkou mouku, osolíme a opepříme. Vše řádně zamícháme a pečeme na pánvi jako lívance.
  3. Choloděc: Maso vaříme 4-5 hodin. Přidáme mrkev, bobkový list, cibuli, sůl a pepř. Po uvaření maso obereme, nakrájíme, rozdělíme do formiček, můžeme ozdobit zeleninou, zalijeme vývarem a dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout

reklama