Olašská rýže, cikánská pečeně

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Valentina Kudriková

Olašská rýže, cikánská pečeně
Olašská rýže, cikánská pečeně

reklama

Suroviny

1,5 kgvepřového bůčku
2 kgvepřových kotlet
500 gsádla
500 gjasmínové rýže
3cibule
3mrkve
10-15kuliček černého pepře
7 PLoleje
1 lvody
kmín
sůl
pepř

Postup

  1. Olašská rýže: V teflonovém kastrolu necháme rozpálit 7 PL oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme. Cibuli a mrkev dáme na rozpálený olej a necháme zesklovatět, cca 10 minut, poté přidáme pár kuliček černého pepře, přisypeme rýži a zalijeme předem připravenou vařící vodou – 1 litr. Zamícháme, osolíme a pod pokličkou prudce vaříme 10 minut. Po 10 minutách vaření rýží vypneme, necháme přiklopenou, přikryjeme ještě utěrkami a nechám 30 minut dojit, neotvíráme.
  2. Maso nakrájíme na širší pláty, cca 1,5 cm. Osolíme, okmínujeme, dáme do teflonového kastrolu, zalijeme 2 hrnky vody a dáme vařit, než se nám vyvaří voda. Poté přidáme sádlo a pečeme 2 hodiny doměkka.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!