Olašská rýže, cikánská pečeně
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1,5 kg | vepřového bůčku |
2 kg | vepřových kotlet |
500 g | sádla |
500 g | jasmínové rýže |
3 | cibule |
3 | mrkve |
10-15 | kuliček černého pepře |
7 PL | oleje |
1 l | vody |
kmín | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Olašská rýže: V teflonovém kastrolu necháme rozpálit 7 PL oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme. Cibuli a mrkev dáme na rozpálený olej a necháme zesklovatět, cca 10 minut, poté přidáme pár kuliček černého pepře, přisypeme rýži a zalijeme předem připravenou vařící vodou – 1 litr. Zamícháme, osolíme a pod pokličkou prudce vaříme 10 minut. Po 10 minutách vaření rýží vypneme, necháme přiklopenou, přikryjeme ještě utěrkami a nechám 30 minut dojit, neotvíráme.
- Maso nakrájíme na širší pláty, cca 1,5 cm. Osolíme, okmínujeme, dáme do teflonového kastrolu, zalijeme 2 hrnky vody a dáme vařit, než se nám vyvaří voda. Poté přidáme sádlo a pečeme 2 hodiny doměkka.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací