Olivie

Různé druhy bramborových salátů s majonézou, které jsou tak oblíbené i u nás, se v cizině podávají obvykle jako „ruský salát“ – a z toho vychází i Viktoriin předkrm.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Viktoriia Antonova

Olivie
Olivie

Suroviny

brambory
1-2klobásy
1čerstvá nebo naložená okurka
4vejce
majonéza dle potřeby
zakysaná smetana
sůl
pepř
Reklama

Postup

Jde o ruský bramborový salát. Brambory a vejce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Poté brambory a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechny nakrájené suroviny vhodíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené okurky, pokrájenou klobásu a opatrně zamícháme. Spojíme majonézou, zakysanou smetanou, dochutíme, osolíme a opepříme. Necháme odležet a podáváme s pečivem.

Reklama
Reklama