Opilé kuře s tortillou a rýží

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Veronika Tichá

Opilé kuře s tortillou a rýží
Opilé kuře s tortillou a rýží

reklama

Suroviny

500 gpolohrubé mouky
140 mlvody
750 gkuřecích stehenních plátků
200 grajčatového protlaku
2 PLoliv
2 PLhrozinek
50 mlbílého rumu
2stroužky česneku
1cibule
2 MLkaparů
1bobkový list
oregano
tymián
chilli
1/2hrnku zeleninového vývaru
kukuřičný škrob na zahuštění
máslo
rýže
sůl
pepř

Postup

  1. V hlubokém pekáči usmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a chilli. Vmícháme vývar, protlak, rum, hrozinky, nakrájené olivy, kapary, trochu oregana a tymiánu, bobkový list a přidáme nakrájené kuře. Kuře pokryjeme omáčkou a pečeme zakryté v troubě, předehřáté na 180 °C jednu hodinu.
  2. Po vyndání z trouby kuře uschováme v teple a pracujeme jenom s omáčkou. Do omáčky přendáme škrob rozmíchaný ve vodě a doléváme vodou, abychom měli omáčky tolik, kolik jí potřebujeme. V míse smícháme vodu a polohrubou mouku, těsto si rozdělíme na více malých částí, rozválíme na placky a smažíme na velkém plameni na oleji, z každé strany asi patnáct vteřin. Jídlo můžeme podávat i s rýží.

reklama