Opilé kuře s tortillou a rýží
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
500 g | polohrubé mouky |
140 ml | vody |
750 g | kuřecích stehenních plátků |
200 g | rajčatového protlaku |
2 PL | oliv |
2 PL | hrozinek |
50 ml | bílého rumu |
2 | stroužky česneku |
1 | cibule |
2 ML | kaparů |
1 | bobkový list |
oregano | |
tymián | |
chilli | |
1/2 | hrnku zeleninového vývaru |
kukuřičný škrob na zahuštění | |
máslo | |
rýže | |
sůl | |
pepř |
Postup
- V hlubokém pekáči usmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a chilli. Vmícháme vývar, protlak, rum, hrozinky, nakrájené olivy, kapary, trochu oregana a tymiánu, bobkový list a přidáme nakrájené kuře. Kuře pokryjeme omáčkou a pečeme zakryté v troubě, předehřáté na 180 °C jednu hodinu.
- Po vyndání z trouby kuře uschováme v teple a pracujeme jenom s omáčkou. Do omáčky přendáme škrob rozmíchaný ve vodě a doléváme vodou, abychom měli omáčky tolik, kolik jí potřebujeme. V míse smícháme vodu a polohrubou mouku, těsto si rozdělíme na více malých částí, rozválíme na placky a smažíme na velkém plameni na oleji, z každé strany asi patnáct vteřin. Jídlo můžeme podávat i s rýží.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací