Oranžový vánoční elixír

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Monika Sedláčková

Oranžový vánoční elixír
Oranžový vánoční elixír

reklama

Suroviny

3pomeranče
velká sklenice bílého vína
panák rumu
1skořice celá
skořice mletá

Postup

Pomeranče oloupeme, zbavíme bílých slupek a hodíme do mixéru. Mixujeme na mód sekání ledu. Rozmixované pomeranče nalijeme do velké mísy. Celou skořici dáme do teplé vody a pomalu, na mírném plameni vaříme asi 20–30 minut. Vznikne sirupovitý červenohnědý vývar. Dále otevřeme láhev bílého vína, nalijeme velkou sklenici (víno může být jakékoli bílé dle chuti). Víno nalijeme mezi pomeranče. Totéž uděláme i s rumem, který nalijeme do panáku a následně mezi pomeranče. Až vychladne skořicový vývar, nalijeme ho mezi pomeranče smíchané s alkoholem. A máme hotovou polévku! Tu naservírujeme do misek či talířů. Pro estetický dojem ozdobíme polévku kolečkem pomeranče a zasypeme mletou skořicí.

reklama