Oštěpek s meruňkovým chutney
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
2 | velké červené cibule |
2 | stroužky česneku, pokrájené na plátky |
1/4 ML | mletého kardamomu |
1 ML | mletého koriandru |
1/4 ML | mletého římského kmínu |
5 cm | kořene zázvoru, jemně strouhaného |
chilli podle chuti | |
1 kg | meruněk |
70 g | hrozinek nebo sušených brusinek |
200 g | jablečného octa |
400 g | třtinového cukru |
1 ML | mořské soli |
100 ml | bílého vína |
2 PL | másla/ghí |
oštěpek | |
microgreens |
Postup
Ve větším širokém hrnci orestujeme na středně silný výkon na rozpuštěném másle/ghí všechnu cibuli do měkka. Přidáme česnek, všechno koření a ještě chvíli restujeme, než se rozvoní. Nyní přidáme zbylé ingredience a pomalu vaříme za občasného míchání, až se vzniklá šťáva zredukuje o 1/3. Oštiepok opečeme na pánvi, až změkne.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací