Oštěpek s meruňkovým chutney

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Sára Chalupníková

Oštěpek s meruňkovým chutney
Oštěpek s meruňkovým chutney

reklama

Suroviny

2velké červené cibule
2stroužky česneku, pokrájené na plátky
1/4 MLmletého kardamomu
1 MLmletého koriandru
1/4 MLmletého římského kmínu
5 cmkořene zázvoru, jemně strouhaného
chilli podle chuti
1 kgmeruněk
70 ghrozinek nebo sušených brusinek
200 gjablečného octa
400 gtřtinového cukru
1 MLmořské soli
100 mlbílého vína
2 PLmásla/ghí
oštěpek
microgreens

Postup

Ve větším širokém hrnci orestujeme na středně silný výkon na rozpuštěném másle/ghí všechnu cibuli do měkka. Přidáme česnek, všechno koření a ještě chvíli restujeme, než se rozvoní. Nyní přidáme zbylé ingredience a pomalu vaříme za občasného míchání, až se vzniklá šťáva zredukuje o 1/3. Oštiepok opečeme na pánvi, až změkne.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!