Ovocná roláda

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Müller

Ovocná roláda
Ovocná roláda

reklama

Suroviny

5vajec
100 gcukru krupice
2 PLkakaa
1smetana ke šlehání
1 PLmoučkového cukru
1 PLmásla
borůvky
1 PLcukru krupice

Postup

  1. Oddělíme bílky od žloutků. Do žloutků nasypeme 100 g cukru krystal a mixérem šleháme do husté hmoty. Bílky tak našleháme do husté hmoty, poté vše smícháme, přidáme dvě lžíce kakaa a hmotu dáme na pekáč. Stejnoměrně rozetřeme kolem obvodu pekáče a pečeme 10 minut na 180 °C. Těsto necháme vychladnout.
  2. Připravíme si šlehačku na naplnění rolády. Šlehačku mixérem našleháme, postupně přidáme moučkový cukr, potřeme roládu a zabalíme do ruličky. Roládu dáme do ledničky vychladnout.
  3. Mezitím si připravíme borůvkovou omáčku. Na pánev si dáme máslo, rozpustíme ho a nasypeme borůvky, přidáme jednu polévkovou lžíci cukru krystal, přidáme alkohol a podle své chuti 5 minut restujeme. Směs pak přesypeme do misky a rozmixujeme na hladkou hmotu. Na talíř dáme omáčku a pak roládu, zdobíme kusy borůvek.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!