Ovocné potěšení

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jana Hloušková

Ovocné potěšení
Ovocné potěšení

Suroviny

Piškot
300 gpolohrubé nebo celozrnné mouky
4vejce
200 gmoučkového cukru
1kypřící prášek
1vanilkový cukr
100 mloleje
100 mlmléka
ovocná marmeláda
Krém
2smetany ke šlehání
2mascarpone nebo pomazánkové máslo
100 gmoučkového cukru
libovolné ovoce (jahody, hroznové víno, mandarinky)
2 ksdortové želé
50 mlovocné šťávy
Reklama

Postup

  1. Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, vanilkový cukr, olej mouku a kypřící prášek. Nakonec pomalu vmícháme vařečkou tuhý sníh. Pečeme v troubě na 200°C cca 25 minut. Piškot po upečení necháme vychladnout a potřeme marmeládou. Hrnkem nebo skleničkou vykrojíme kolečka.
  2. Krém: Smetanu vyšleháme dotuha. Mascarpone vyšleháme s cukrem a přidáme k němu vyšlehanou smetanu. Krém rozetřeme na vykrojené kolečko, ozdobíme ovocem, přiložíme další vrstvu piškotu, na který rozetřeme také krém a ozdobíme ovocem. Počet vrstev není omezen. Na poslední vrstvu dáme také krém, ovoce a zalijeme připraveným želé.
  3. Želé si připravíme na plotně. Do 200 ml vody přidáme ovocnou šťávu a dortové želé. Vaříme do zhoustnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama