Ovocné řezy

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jarmila Ferková

Ovocné řezy
Ovocné řezy

reklama

Suroviny

Krém:
3kelímky plnotučného tvarohu
1tuk na pečení s máslovou příchutí
8 PLcukru
1balíček vanilkového cukru
tuk na vymazání
mouka na vysypání
Poleva:
2balíčky instantního citronového nápoje
2vanilkové pudinkové prášky
8 PLcukru
1 lvody
Těsto:
1balíček kypřicího prášku do pečiva
1hrnek oleje
1hrnek mléka
2hrnky polohrubé mouky
3vejce
2 PLkakaa

Postup

  1. Na odměření použijeme sklenici o objemu 250 ml. Vejce rozšleháme a postupně přidáváme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Těsto necháme jen v tenké vrstvě. Pečeme asi 8 minut, podle výkonu trouby. Korpus vyzkoušíme špejlí, jakmile se těsto nelepí, je hotovo. Po upečení necháme korpus vychladnout.
  2. Tuk na pečení rozpustíme a smícháme s plnotučným tvarohem z vaničky, cukrem a vanilkovým cukrem. Krém je hladký a mnohem rychleji zpracovaný, než když máme tuk na pečení nebo máslo jen povolené. Krém rozetřeme rovnoměrně na těsto a dáme chladit.
  3. Z 1 litru vody odlijeme trošku na rozpuštění pudinkového prášku. Zbylou vodu dáme vařit s cukrem a instantními nápoji. Jakmile začne vařit, vlijeme ve vodě rozmíchaný pudink a vaříme 2 minuty. Polevu mícháme ve vodní lázní až do zchladnutí, potom ji nalijeme na tvarohový krém a takto připravené řezy necháme v chladničce ztuhnout. Při krájení dbáme na to, abychom po každém zakrojení otřeli nůž, abychom si krémem nenarušili krásný povrch moučníku.

reklama