Palačinkový šnek s bramborovou ulitou

Veronika se pokusila o nevšední předkrm, který kombinoval brambory a palačinky, ale bůhvíjaký úspěch s prvním chodem neměla.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Veronika Stanko

Palačinkový šnek s bramborovou ulitou
Palačinkový šnek s bramborovou ulitou

Suroviny

Palačinka
250 mlmléka
2vejce
hladká mouka
100 gšunky
100 gkrájeného sýra
1 balíčekkukuřičných vloček
špetka soli
Bramborová ulita
4velké brambory
česnek
olivový olej
160 mlzakysaná smetana
2 hrstinasekaná petržel
bazalka
Reklama

Postup

  1. Palačinka: Dobře smícháme mléko, vejce, sůl a hladkou mouku. Na vhodné pánvičce a malém množství omastku usmažíme palačinky. Po vychladnutí do hotové palačinky zabalíme šunku, sýr a zatočíme. Palačinku obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a kukuřičných vločkách. Pomalu smažíme dozlatova na pánvi.
  2. Bramborová ulita: Uvaříme si všechny brambory a necháme je vystydnout. Troubu zahřejeme na 160°C. Seřízneme palici česneku, aby se odkryly stroužky. Palici dáme do alobalu, zakapeme dvěma lžícemi olivového oleje a zabalíme. Pečeme zhruba 45 minut do změknutí. Pak česnek vyndáme, rozbalíme a necháme zchladnout. Obsah stroužků rozmačkáme vidličkou a jemně smícháme s olejem, zelenou petrželí, bazalkou, smetanou, solí a pepřem. Vydlabeme uvařenou bramboru a naplníme, ozdobíme trochou petrželky či bazalky.
Reklama
Reklama