Palačinky s jahodovým džemem a hustou šlehačkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lukáš Hrubý

Palačinky s jahodovým džemem a hustou šlehačkou
Palačinky s jahodovým džemem a hustou šlehačkou

reklama

Suroviny

200 ghladké mouky
450 mlmléka
2vejce
olej na smažení
jahodový džem
smetana ke šlehání
mascarpone
špetka soli

Postup

Z mouky, mléka, vajec a soli rozmícháme těsto, které necháme chvíli odstát. Potom si hodně rozpálenou pánev pomašlujeme olejem, rozlijeme po ní těsto a smažíme palačinku. Takto to děláme s každou další palačinkou. Hotové palačinky potřeme džemem, přehneme napůl a znovu napůl. Na porci připadají dvě takto připravené palačinky. Na talíři je před podáváním dozdobíme hustou šlehačkou, kterou jsme vyšlehali společně se dvěma lžícemi mascarpone.

reklama