Panenka Wellington, salát

Proslulý recept z mezinárodní kuchyně Kristýna připravila z vepřové panenky.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kristýna Pinková

Panenka Wellington, salát
Panenka Wellington, salát

Suroviny

4 ks panenky po 200 g
dijonská hořčice
500 gmražený špenát
600 gžampiony
250 ganglické slaniny
1/2cibule
2 stroužkyčesnek
2rozválená listová těsta
olivový olej
sůl, pepř
Salát
polníček
250 gcherry rajčata
slunečnicová semínka
Zálivka
olivový olej
1 lžícenasekaných kapar
dijonská hořčice
1 lžícemedu
sůl
pepř
Reklama

Postup

Panenku očistíme, řádně osolíme a opepříme. Poté ji rozdělíme na porce, které zprudka orestujeme ze všech stran. Sundáme z pánve a pomažeme hořčicí. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme prolisovaný česnek, přidáme špenát, a počkáme, dokud se nevypaří voda. Žampiony očistíme a nasekáme. Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme žampiony a restujeme, dokud se nevypaří všechna voda, pak necháme vystydnout. Potravinářskou fólii poklademe anglickou slaninou, přidáme špenát, houby a maso zabalíme jako bonbon. Stejně tak připravíme zbylé porce a na 20 minut dáme do lednice. Poté zabalíme pevně do těsta a dáme znovu chladit do lednice. Přendáme na plech a pečeme 25 minut při 180°C. Jídlo podáváme se salátem z polníčku, který trochu ochutíme.

Reklama
Reklama