Panna Cotta

Martinovi jeho dezert dost ulehčil situaci. Jednak tím, že byl z polotovaru, ale také tím, že už obsahoval úkol týdne – želatinu.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Jedlička

Panna Cotta
Panna Cotta

Suroviny

panna cotta (polotovar běžně k dostání v supermarketu)
želatina (oslazená)
mražené nebo čerstvé ovoce
džem
Reklama

Postup

Na dno průhledné misky vložíme dvě čajové lžičky džemu. Na mírném ohni rozehřejeme panna cottu a džem zalijeme až do výšky tří čtvrtin misky. Následně necháme ztuhnout v lednici, stačí dvě hodiny. Na ztuhlou panna cottu naskládáme ovoce (jahody, borůvky, banán, mandarinky, ananas). Pokud použijeme kompotované nebo mražené ovoce, je potřeba toto obalit v zahušťujícím přípravku. Ovoce pak nepouští šťávu a v želatině vypadá hezky. Na závěr rozpustíme želatinu v kastrolku na mírném ohni a zalijeme ovoce.

Reklama
Reklama