Panna cotta

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Kotulan

Panna cotta
Panna cotta

reklama

Suroviny

500 mlsmetany ke šlehání
4 plátkyželatina
40 gcukru
vanilkový lusk
mražené ovoce, lesní směs

Postup

  1. Smetanu s cukrem zahříváme těsně pod bod varu a mezitím si namočíme želatinu do vody. Smetanu necháme lehce vychladit, přidáme vyždímanou želatinu a semínka z vanilkového lusku. Rozdělíme do připravených skleniček a dáme dobře vychladit.
  2. Když se dezert chladí, necháme zkaramelizovat cukr, přidáme mražené ovoce a počkáme, až získá kašovitou konzistenci. Ovocnou směs servírujeme na vychlazenou panna cottu, kterou ozdobíme čerstvými malinami, mátou a lehce posypeme moučkovým cukrem.

reklama