Panna cotta

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jan Pehl

Panna cotta
Panna cotta

reklama

Suroviny

250 mlsmetany ke šlehání (min. 33 % tuku)
250 mlplnotučného mléka
4balení panna cotty v sáčku
1sáček zmrazeného bobulovitého ovoce (směs rybízu, malin, ostružin)
3 PLcukru (nebo podle chuti)
čerstvé sezonní ovoce
1 MLbramborového škrobu
lístky máty peprné

Postup

  1. Smetanu smícháme se 150 ml plnotučného mléka a za stálého míchání opatrně přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme směs na panna cottu. Jakmile se nám šlehačka vaří, zašleháme do ní rozmíchanou směs a povaříme minutu. Připravíme si skleničky, které vypláchneme studenou vodou a horkou směs do nich rozdělíme a necháme chladnout.
  2. Zmrazené ovoce (ideálně už rozmrazené) vsypeme do hrnce a vaříme s trochou vody a cukrem asi 5 minut. V 1 dcl vody rozmícháme 1 lžičku škrobu a po částech vlijeme do hrnce, aby nám směs zhoustla. Je nutné škrobovou vodu přidávat po částech, a pokaždé půl minutky povařit, abychom viděli, jak nám ovocná směs houstne. Směs musí být zhoustlá jen trošku, pokud to přeženeme se škrobem, nebude nám to chutnat. Necháme zchladnout. Prochladlou směs rozdělíme na panna cottu ve skleničkách, ozdobíme čerstvým ovocem, mátovými lístky a každou skleničku uzavřeme potravinářskou fólií. Vložíme do ledničky vychladit, aspoň na dvě hodiny.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!