Panna cotta
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
250 ml | smetany ke šlehání (min. 33 % tuku) |
250 ml | plnotučného mléka |
4 | balení panna cotty v sáčku |
1 | sáček zmrazeného bobulovitého ovoce (směs rybízu, malin, ostružin) |
3 PL | cukru (nebo podle chuti) |
čerstvé sezonní ovoce | |
1 ML | bramborového škrobu |
lístky máty peprné |
Postup
- Smetanu smícháme se 150 ml plnotučného mléka a za stálého míchání opatrně přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme směs na panna cottu. Jakmile se nám šlehačka vaří, zašleháme do ní rozmíchanou směs a povaříme minutu. Připravíme si skleničky, které vypláchneme studenou vodou a horkou směs do nich rozdělíme a necháme chladnout.
- Zmrazené ovoce (ideálně už rozmrazené) vsypeme do hrnce a vaříme s trochou vody a cukrem asi 5 minut. V 1 dcl vody rozmícháme 1 lžičku škrobu a po částech vlijeme do hrnce, aby nám směs zhoustla. Je nutné škrobovou vodu přidávat po částech, a pokaždé půl minutky povařit, abychom viděli, jak nám ovocná směs houstne. Směs musí být zhoustlá jen trošku, pokud to přeženeme se škrobem, nebude nám to chutnat. Necháme zchladnout. Prochladlou směs rozdělíme na panna cottu ve skleničkách, ozdobíme čerstvým ovocem, mátovými lístky a každou skleničku uzavřeme potravinářskou fólií. Vložíme do ledničky vychladit, aspoň na dvě hodiny.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací