Panna cotta

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Nikola Drapáková

Panna cotta
Panna cotta

reklama

Suroviny

600 mlsmetany ke šlehání
mascarpone
vanilkový extrakt
plátky želatiny
ovoce podle chuti
3-4 PLcukru

Postup

  1. Smetanu nalijeme do menšího hrnce a přidáme 3–4 lžíce cukru. Smetanu zahřejeme na 80 °C a poté odstavíme. Plátky želatiny si namočíme do studené vody a necháme vsáknout. Mezitím smícháme mascarpone s vanilkovým extraktem. Do vychladlé smetany přidáme želatinu a zamícháme. Pak do smetany vmícháme i mascarpone. Tekutinu vlijeme do připravených skleniček a dáme ztuhnout na 3–4 hodiny do lednice. Až panna cotta trochu zatuhne, vylijeme do skleníčky i přeliv a necháme dál v lednici. Hotovou panna cottu ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.
  2. Přeliv: ovoce pouze rozmačkáme nebo rozmixujeme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!