Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem

Ani Michalova panna cotta neodpovídá receptu. Amatérský kuchař použil s lehkým srdcem polotovar i kupovanou marmeládu – a prošlo mu to s pochvalou…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Michal Chalupa

Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem
Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem

Suroviny

500 mlsmetany ke šlehání (33 % tuku)
70 gcukr krystal
1vanilkový lusk
3plátky želatiny
jahody a maliny na ozdobení
Reklama

Postup

  1. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně. Teď můžeme směs nalít do servírovacích mističek, které pak nejlépe přes noc vychladíme v lednici, minimálně však potřebuje 4–5 hodin.
  2. Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijeme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami.
Reklama
Reklama