Panna cotta s ovocem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Simona Postolková

Panna cotta s ovocem
Panna cotta s ovocem

reklama

Suroviny

4plátky želatiny
500 mlšlehačky 35%
70 gcukru krystal
1vanilkový lusk
ovoce dle chuti
Jahodovo-malinový přeliv:
200 gjahod
100 gmalin
1 PLmed
1 PLlimetková šťáva

Postup

Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně. Směs nalijeme do servírovacích mističek, které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky. Minimálně však na 4–5 hodin. Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijeme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše ozdobíme čerstvými jahodami a malinami.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!