Panýr grilovaný na zelených listech s mangovou omáčkou a oříšky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Aranka Krupová

Panýr grilovaný na zelených listech s mangovou omáčkou a oříšky
Panýr grilovaný na zelených listech s mangovou omáčkou a oříšky

reklama

Suroviny

200 gzelené listy mix (šťovík, špenát, čekanka, polníček)
1zralé mango
koření na omáčku (100 g ghí nebo másla, ¼ ml chilli, 1 citron, 1 ml mletého cukru, 250 ml vody)
100 gvlašských ořechů
1 MLcukr krupice
250 gpanýru (2 l mléka, šťáva ze 2 citronů, + koření a olej na grilování)

Postup

  1. Panýr: Připravujeme 2 dny předem: 2 litry mléka přivedeme k varu, jakmile začne vařit, přidáme šťávu ze 2 citronů. Jakmile se oddělí syrovátka, přecedíme přes plátýnko, propláchneme studenou vodu a necháme okapat při pokojové teplotě cca 24 hod.
  2. Mangová omáčka: Jedno zralé mango oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozpustíme ghí, přidáme chilli, nakrájené mango, cukr, citron a krátce vše orestujeme. Poté přidáme vodu a necháme cca 35–45 minut vařit na mírném ohni. Rozmixujeme dohladka.
  3. Vlašské ořechy nasekáme na kousky, dáme na pánev orestovat a zaprášíme cukrem, který zkaramelizuje. Před podáváním panýr nakrájíme na kostky, který grilujeme s trochou olivového oleje a kořením na grilovací pánvi. Na talíř rozprostřeme zelené listy, položíme na ně kousky grilovaného panýru, posypeme oříšky a zalejeme mangovou omáčkou. Pro zjednodušení receptu na místo panýru, můžeme použít grilovací hermelín.

reklama