Papája s hruškou v redukci vína a čaje
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
50 g | čerstvé papáji |
3 dcl | čaje Earl Grey |
3 dcl | bílého vína |
3 PL | kokosového cukru |
hruška | |
badyán | |
celá skořice | |
citronová šťáva |
Postup
- Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň třemi lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme např. talířkem, aby zůstala potopená, a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout.
- Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Pokapeme citronovou šťávou. Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě. Mezi plátky hrušky vložíme plátky papáji.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací