Papája s hruškou v redukci vína a čaje

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Linda Štěpničková

Papája s hruškou v redukci vína a čaje
Papája s hruškou v redukci vína a čaje

reklama

Suroviny

50 gčerstvé papáji
3 dclčaje Earl Grey
3 dclbílého vína
3 PLkokosového cukru
hruška
badyán
celá skořice
citronová šťáva

Postup

  1. Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň třemi lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme např. talířkem, aby zůstala potopená, a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout.
  2. Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Pokapeme citronovou šťávou. Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě. Mezi plátky hrušky vložíme plátky papáji.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!