Pappardelle Bolognese

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Zuzana Drnek

Pappardelle Bolognese
Pappardelle Bolognese

reklama

Suroviny

1,5 kgbezlepkových pappardelle
700 gmletého hovězího masa
300 gmletého vepřového masa
120 gmrkve
120 gřapíkatého celeru
2středně velké cibule, nakrájené nadrobno
pár snítek tymiánu (cca 6 ks)
1/2svazku bazalky
375 mlčerveného vína
800 gloupaných rajčat
30 gparmazánu
8 PLolivového oleje
sůl
pepř

Postup

  1. Mrkev s celerem osmahneme na olivovém oleji, dokud nám zelenina nezměkne. Poté přidáme cibuli, tymián a česnek. Do hrnce vložíme maso a šťouchadlem na brambory ho pomačkáme, abychom restování masa urychlili. Lehce osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Po odpaření alkoholu přidáme rajčata a pomalu dusíme, dokud nebude maso měkké.
  2. Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny, kterou pořádně osolíme. Těstoviny vaříme 3–6 minut, záleží na druhu těstoviny. Ragú dochutíme čerstvě natrhanou bazalkou. Na závěr ragú s těstovinou prohodíme na pánvi, dáme na talíř a posypeme parmazánem.

reklama