Parmigiana

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jana Fatrdlová

Parmigiana
Parmigiana

reklama

Suroviny

3velké lilky
3rajčata v plechovce
3cibule
4-5stroužků česneku
2balení strouhaného parmezánu a mozzarelly
2balení Besciamelly
10lístků bazalky
5 PLoleje
sůl
pepř

Postup

Nejdříve odstraníme z lilků slupku, pokrájíme je na plátky, které osolíme a vložíme na plech do trouby usušit. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme rajčata v plechovce a rozdrcený česnek, sůl, pepř a dusíme lehce do zhoustnutí. Nakonec přidáme bazalku. Do pekáčku dáme trochu rajčatové omáčky a vrstvíme plátky lilků, sýru, omáčky, Besciamellu a sýru s mozzarellou, dáme zapéct asi na 180 °C, 30 minut.

reklama