Pasta noc salsa rossa fatta in casa

Studentka konzervatoře se také pustila do domácích těstovin.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Františka Novotná

Pasta noc salsa rossa fatta in casa
Pasta noc salsa rossa fatta in casa

reklama

Suroviny

Na domácí těstoviny
350 gsemolinové mouky
50 ghladké pšeničné mouky
4vejce
Omáčka k těstovinám
10 kscherry rajčátek
5 kssušených rajčat
1cibule
česnek
čerstvá bazalka
2-3ančovičky
střik bílého nebo růžového vína
olivový olej
parmezán
cukr
sůl
pepř

Postup

  1. Domácí těstoviny: Do mísy dáme semolinovou a hladkou pšeničnou mouku, chvilku hněteme v kuchyňském robotu, přidáme čtyři vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které vložíme do sáčku a necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Pak si vyválíme tenké pláty, které ručně nebo pomocí strojku nakrájíme. Vaříme asi tři minuty v osolené vodě.
  2. Omáčka: Do velké pánve dáme asi dvě lžíce olivového oleje, najemno nakrájenou cibulku, dva rozdrcené proužky česneku a jednu ančovičku. Rajčátka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, sušená rajčata na proužky a společně s trochou bílého nebo růžového vína dáme do pánve k základu. Opepříme a vaříme asi půl hodiny, než rajčata změknou. Nakonec přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, parmezán a uvařené těstoviny. Vše dobře promícháme.

reklama