Pastel spaghetti Carbonara
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
5 PL | olivového oleje |
13 | vajec a 4 žloutky |
375 g | slaniny (guanciale) nebo pancetty |
875 g | špaget |
pepř celý čerstvě mletý | |
1 a 1/4 | hrnku čerstvě strouhaného pecorina |
Postup
- Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme guanciale za občasného míchání dozlatova a ihned stáhneme z plamene. V míse ušleháme žloutky s celým vejcem a přidáme pecorino, vzniknout by měla hustá kaše. Je-li příliš suchá, můžeme opatrně po lžících přidat vodu, ve které se vaří špagety, nemělo by to však být nutné.
- Těsně před dokončením špaget smícháme vychladlou slaninu s vaječnou směsí a řádně opepříme. Špagety scedíme, ale měly by zůstat ještě mírně vlhké, a rovněž přidáme do mísy. Vše rychle smícháme (teplotou špaget zajistíme, že se vajíčka dostatečně prohřejí) a ihned podáváme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací