Pastel spaghetti Carbonara

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Soňa Dobyšar

Pastel spaghetti Carbonara
Pastel spaghetti Carbonara

reklama

Suroviny

5 PLolivového oleje
13vajec a 4 žloutky
375 gslaniny (guanciale) nebo pancetty
875 gšpaget
pepř celý čerstvě mletý
1 a 1/4hrnku čerstvě strouhaného pecorina

Postup

  1. Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme guanciale za občasného míchání dozlatova a ihned stáhneme z plamene. V míse ušleháme žloutky s celým vejcem a přidáme pecorino, vzniknout by měla hustá kaše. Je-li příliš suchá, můžeme opatrně po lžících přidat vodu, ve které se vaří špagety, nemělo by to však být nutné.
  2. Těsně před dokončením špaget smícháme vychladlou slaninu s vaječnou směsí a řádně opepříme. Špagety scedíme, ale měly by zůstat ještě mírně vlhké, a rovněž přidáme do mísy. Vše rychle smícháme (teplotou špaget zajistíme, že se vajíčka dostatečně prohřejí) a ihned podáváme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!