Paštika s pečivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Martynov

Paštika s pečivem
Paštika s pečivem

reklama

Suroviny

500 gkuřecích jater
1/2kostky másla
20 mlsmetany na vaření
1menší cibule
2stroužky česneku
majoránka sušená
brusinky sušené
sůl
pepř

Postup

  1. Játra omyjeme pod studenou vodou, očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky. Rozpálíme si pánev, přidáme 2 lžíce másla a necháme zpěnit nakrájenou cibuli s tlačeným česnekem a majoránkou. Krátce promícháme a přidáme nachystaná játra. Dáme smažit asi na 10 minut, aby byla játra měkká a pružná.
  2. Mezitím si najemno nakrájíme sušené brusinky. Až budou játra hotová, tak je přendáme do větší nádoby, kde je osolíme, opepříme a přidáme na ně půl kostky másla. Vše pomocí ponorného mixéru rozmělníme. Přidáme panáka smetany a nachystané brusinky. Důkladně vše promícháme a dáme vychladit.

reklama