Paštika z husích jater s brusinkovou omáčkou a domácím cibulovým chlebem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Patrik Brož

Paštika z husích jater s brusinkovou omáčkou a domácím cibulovým chlebem
Paštika z husích jater s brusinkovou omáčkou a domácím cibulovým chlebem

reklama

Suroviny

500 ghusích jater
1cibule
kompotované brusinky
1 dclportského vína
1 dclbílého vína
1smetana 30%
provensálské koření
sůl
pepř
Domácí cibulový chléb:
1 kghladké mouky
kvásek z jednoho droždí
4osmažené cibule

Postup

Osmažíme játra na cibulce, přidáme víno a necháme vypařit, poté zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme koření, necháme prohřát a stáhneme z plamene. Rozmixujeme, rozdělíme do mističek a necháme ztuhnout v ledničce. Hotovou paštiku podáváme s brusinkovou omáčkou a domácím cibulovým chlebem.
Brusinková omáčka:  Kompotované brusinky dáme na pánev, přilijeme portské víno, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem a prohřejeme na pánvi. Nakonec rozmixujeme. 
Domácí cibulový chleba: Z droždí si připravíme kvásek. Mezitím si osmažíme cibule dozlatova. Kvásek, mouku a osmažené cibule smícháme dohromady a necháme hodinu kynout na teplém místě. Poté dáme do formy a pečeme na 200 °C asi 25 minut.

reklama