Paštika z kachních jater
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
500 g | kachních jater |
500 g | sádla |
2 ks | cibule |
5 stroužků | česneku |
1 | smetana ke šlehání |
1 dl | červeného vína |
2 lžičky | tymiánu |
3 lžíce | sádla |
sůl | |
pepř |
Postup
Sádlo nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme cca 20 minut. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a vaříme dalších cca 15 minut, cibule nesmí zhnědnout. Přidáme játra, sůl, pepř a tymián, dusíme, dokud játra nejsou měkká. Přidáme víno a krátce povaříme. Nakonec rozmixujeme. Na dno sklenic nasypeme nasekané pistácie nebo brusinky nebo dýňová a konopná semínka. Fantazii se v podstatě meze nekladou. Zalijeme rozmixovanou paštikou a navrch zalijeme rozpuštěným sádlem nebo kokosovým olejem. Zatáhnuté skleničky cca na pět minut otočíme dnem vzhůru. Pak už jen necháme ztuhnout.