Paštika z kachních jater

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Moravec

Paštika z kachních jater
Paštika z kachních jater

Suroviny

500 gkachních jater
500 gsádla
2 kscibule
5 stroužkůčesneku
1smetana ke šlehání
1 dlčerveného vína
2 lžičkytymiánu
3 lžícesádla
sůl
pepř

reklama

Postup

Sádlo nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme cca 20 minut. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a vaříme dalších cca 15 minut, cibule nesmí zhnědnout. Přidáme játra, sůl, pepř a tymián, dusíme, dokud játra nejsou měkká. Přidáme víno a krátce povaříme. Nakonec rozmixujeme. Na dno sklenic nasypeme nasekané pistácie nebo brusinky nebo dýňová a konopná semínka. Fantazii se v podstatě meze nekladou. Zalijeme rozmixovanou paštikou a navrch zalijeme rozpuštěným sádlem nebo kokosovým olejem. Zatáhnuté skleničky cca na pět minut otočíme dnem vzhůru. Pak už jen necháme ztuhnout.

reklama