Paštika z kachních jater

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiřina Hajdekrová

Paštika z kachních jater
Paštika z kachních jater

reklama

Suroviny

700 gkachních jater
10plátků šunky prosciutto
70 gmásla
50 mlportského vína nebo červené víno
50 mlolivového oleje
1menší cibule
česnek dle chuti
větvička čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř

Postup

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a rozmarýn orestujeme na oleji, přidáme očištěná játra, osolíme a opepřeme. Přilijeme víno, velmi krátce povaříme, přidáme změklé máslo a rozmixujeme dohladka, pro jemnou paštiku směs ještě propasírujeme přes sítko.
  2. Dno a stěny šunkovaru vyložíme plátky prosciutta, tak aby se na dně překrývaly. Šunkovar naplníme játrovou směsí, nahoře přeložíme přesahujícími plátky šunky. Šunkovar uzavřeme s použitím redukce pro poloviční porci. Dáme do vodní lázně a při teplotě 85 °C povaříme 30 minut. Šunkovar ochladíme pod tekoucí vodou, slijeme přebytečnou vodu a necháme do druhého dne vychladit. Podávejte s brusinkovým pyré, cibulovou marmeládou apod.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!