Paštika z kuřecích jater

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petra Plzáková

Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater

reklama

Suroviny

500 gkuřecích jater
150 ganglické slaniny
1cibule
3stroužky česneku
50 gmásla
1sklenice červeného vína
3 PLsmetany ke šlehání
1 MLsušeného tymiánu
1 MLčerného pepře
1/2 MLmleté skořice
1/4 MLmletého hřebíčku
1/4 MLmletého badyánu
1/4 MLsušeného zázvoru

Postup

Do pánve vložíme máslo a zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěná játra a zprudka orestujeme, přidáme koření, česnek a červené víno. Směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu na kostičky, smetanu a vše rozmixujeme. Dobře osolíme, podle hustoty přidáme smetanu a necháme vychladit.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!