Domácí chléb
- kmín 3 PL
Head
- kuřecí játra 650 g
Domácí chléb
- cukr 1 ML
Head
- cukr
- bobkový list 1
- nové koření 4
- portské víno 300 ml
- tymián 2 snítka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme kachní sádlo, orestujeme na něm mleté vepřové maso, pak kuřecí játra a nakrájený špek. Po orestování přidáme nahrubo nakrájenou červenou cibuli a rozetřený česnek, sdrhneme snítky tymiánu, které překrájíme. Osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a nové koření. Podlijeme portským vínem, podle potřeby lehce přisladíme a necháme dusit cca 10 minut. Podušenou směs necháme vychladnout, odstraníme bobkový list a nové koření a umeleme ji. Paštika je ještě tuhá, proto ji musíme rozmixovat se změklým máslem. Naplníme do mističek a dáme odležet do ledničky.
- Domácí chleba: Všechny ingredience smícháme a dáme péct do pekárny na program č. 3 – pečení středně velkého chleba. Pečeme 3 hodiny