Paštika z kuřecích jatýrek s domácím máslem a chlebem

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Květa Hemzová

Paštika z kuřecích jatýrek s domácím máslem a chlebem
Paštika z kuřecích jatýrek s domácím máslem a chlebem

Suroviny

250 gkuřecích jater
sádlo
4 stroužkyčesneku
trochu mléka
majoránka
sůl
pepř
Domácí máslo:
smetana ke šlehání
Domácí chleba:
200 mlkvásku
500 gžitné mouky
150 gpolohrubé mouky
vlažná mouka dle potřeby
2 lžičkysoli

reklama

Postup

  1. Kuřecí játra orestujeme na sádle, poté je rozmixujeme a přidáme čtyři stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a trochu mléka. Připravenou hmotu dáme do formiček a necháme zapéct 20 minut.
  2. Máslo připravíme ze smetany a ponorným mixérem šleháme, až se syrovátka rozdělí od másla, tu vymačkáme a dáme do formiček zachladit.
  3. Chléb připravujeme z kvásku, k tomu přidáme mouku, dvě lžičky soli a vodu dle potřeby. Těsto necháme dvě hodiny kynout a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C.

reklama