Pavlova s ovocem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tereza Waszková

Pavlova s ovocem
Pavlova s ovocem

reklama

Suroviny

150 mlbílků
4vejce
220 gkrupicového cukru
3 PLprosátého kukuřičného škrobu
2 MLvinného octa
250mlsmetany ke šlehání
ovoce na ozdobení

Postup

  1. Zahřejeme troubu na 150 °C. Bílky odměříme do mísy a při nízkých otáčkách šlehače šleháme tak dlouho, až při vytažení metliček začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypáváme cukr, důkladně ho zašleháme, aby byl sníh pevný, lesklý, a zároveň bez velkých bublin. Přidáme škrob a ocet a zlehka prošleháme. Plech potáhneme pečicím papírem a směs vytvarujeme do kruhu o průměru 18 cm.
  2. Pečeme na 120 °C, vložíme do ní plech s Pavlovou a sušíme 80 minut. Pak troubu vypneme a Pavlovu v ní necháme zcela vychladnout. Smetanu ušleháme, natřeme ji na Pavlovu, navrch dáme dužinu z maracuji, jahody, případně poprášíme moučkovým cukrem.

reklama