Pavlův dort

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Petra Janečková

Pavlův dort
Pavlův dort

Suroviny

1lžička vanilkového aroma
1zarovnaná lžička škrobu
1lžička octa
200 gcukru krupice
4bílky

reklama

Postup

  1. Z bílků ušleháme sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr tak dlouho, až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty. Potom přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháme přes sítko škrob a už nešleháme. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečicí papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
  2. Pečení: předehrát troubu na 150°C. Vložíme dort a okamžitě troubu stáhneme na 140°C. Necháme 15 minut, troubu ztlumíme na 130°C a pečeme hodinu a čtvrt.
  3. Troubu nesmíme otvírat, dort necháme v troubě vychladnout. Nejlépe je připravit a péci dort večer a nechat ho do rána vychladnout ve vypnuté troubě. Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem.

reklama