Pečená holoubátka s nádivkou, zelí a bramborový knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Renata Maroušková

Pečená holoubátka s nádivkou, zelí a bramborový knedlík
Pečená holoubátka s nádivkou, zelí a bramborový knedlík

reklama

Suroviny

Holoubátka:
6holoubátek
12plátků slaniny
mletý pepř
kmín celý
sůl
Nádivka:
6rohlíků na kostičky
mléko
majoránka
petržel
4stroužky česneku
2vejce
sůl
pepř
Zelí:
500 gbílého zelí
60 gmrkve
450 gvody
1drůbeží bujón
1/2 MLsoli
1 MLcukru
70 gmásla
20 ghladké mouky
1/2citronu (šťáva)
Bramborové knedlíky:
700 gbrambor typu C (uvařených)
1vejce
1žloutek
150 ghladké mouky
100 ghrubé mouky
1 MLsoli
olej na vymazání

Postup

  1. Nádivka: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a rozmačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, petržel, rozmačkáme 4 stroužky česneku a dvě celá vejce. Vše prohněteme a ochutnáme, případně dochutíme.
  2. Holoubátka: Holoubátka osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Klademe do pekáče na máslo a slaninu dospod a přes křidélka poklademe zbytek plátků slaniny, aby se nám křidélka nepřipalovala. Nakonec holoubata posypeme kmínem. Dáme péct na 180 °C asi 60 minut. Během pečení otočíme a podléváme.
  3. Bramborové knedlíky: Nastrouháme brambory a přidáme ostatní ingredience. Vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě.
  4. Zelí a mrkev nakrouháme, podusíme doměkka, zahustíme jíškou a ochutíme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!