Suroviny
Holoubátka: |
6 | holoubátek |
12 | plátků slaniny |
| mletý pepř |
| kmín celý |
| sůl |
Nádivka: |
6 | rohlíků na kostičky |
| mléko |
| majoránka |
| petržel |
4 | stroužky česneku |
2 | vejce |
| sůl |
| pepř |
Zelí: |
500 g | bílého zelí |
60 g | mrkve |
450 g | vody |
1 | drůbeží bujón |
1/2 ML | soli |
1 ML | cukru |
70 g | másla |
20 g | hladké mouky |
1/2 | citronu (šťáva) |
Bramborové knedlíky: |
700 g | brambor typu C (uvařených) |
1 | vejce |
1 | žloutek |
150 g | hladké mouky |
100 g | hrubé mouky |
1 ML | soli |
| olej na vymazání |
Postup
- Nádivka: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a rozmačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, petržel, rozmačkáme 4 stroužky česneku a dvě celá vejce. Vše prohněteme a ochutnáme, případně dochutíme.
- Holoubátka: Holoubátka osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Klademe do pekáče na máslo a slaninu dospod a přes křidélka poklademe zbytek plátků slaniny, aby se nám křidélka nepřipalovala. Nakonec holoubata posypeme kmínem. Dáme péct na 180 °C asi 60 minut. Během pečení otočíme a podléváme.
- Bramborové knedlíky: Nastrouháme brambory a přidáme ostatní ingredience. Vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě.
- Zelí a mrkev nakrouháme, podusíme doměkka, zahustíme jíškou a ochutíme.
Související témata s článkem