Pečená hruška

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Robert Pytlík

Pečená hruška
Pečená hruška

reklama

Suroviny

5hrušek
cukr krupice
pomeranč
panák portského vína
zakysaná smetana
směs oříšků
citron
med
máslo

Postup

Hrušky oloupeme a zbavíme jadýrek, na pánvi rozpustíme cukr ve vodě a šťávy z citronu a pomeranče. Nastrouháme trochu pomerančové kůry, přilijeme víno, med a necháme povařit. Oloupané a rozkrojené hrušky dáme do pekáče vytřeného máslem a vše zalijeme sirupem, který jsme si udělali. Dáme do trouby na 180 až 200 °C cca na 20 minut, dokud nám hrušky krásně nezezlátnou po okrajích. Servírujeme se zakysanou smetanou, posypané oříšky a přelité sirupem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!