Pečená hruška
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
5 | hrušek |
cukr krupice | |
pomeranč | |
panák portského vína | |
zakysaná smetana | |
směs oříšků | |
citron | |
med | |
máslo |
Postup
Hrušky oloupeme a zbavíme jadýrek, na pánvi rozpustíme cukr ve vodě a šťávy z citronu a pomeranče. Nastrouháme trochu pomerančové kůry, přilijeme víno, med a necháme povařit. Oloupané a rozkrojené hrušky dáme do pekáče vytřeného máslem a vše zalijeme sirupem, který jsme si udělali. Dáme do trouby na 180 až 200 °C cca na 20 minut, dokud nám hrušky krásně nezezlátnou po okrajích. Servírujeme se zakysanou smetanou, posypané oříšky a přelité sirupem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací