Pečená kačena, červené zelí, erteplové šulánky na másle

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Vlastimil Kolostrunk

Pečená kačena, červené zelí, erteplové šulánky na másle
Pečená kačena, červené zelí, erteplové šulánky na másle

reklama

Suroviny

5kachních jater
kmín
sůl
Zelí:
1červené hlávkové zelí
tmavá jíška
1cibule
1skořice celá
kůže z domácí bokoviny
olej
třtinový cukr
bobkový list
nové koření
Erteplové šulánky:
1,2 kgvařených brambor
400 gpolohrubé mouky
2vejce
máslo
1cibule
olej
sůl

Postup

  1. Kachní stehna nasolíme a okmínujeme den dopředu. Poté pečeme na cca 175 °C na dvě hodiny, potom zvýšíme tepotu na 200 °C a bez pokličky necháme zezlátnout. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme koření a kůži z bokoviny a dáme vařit do změknutí. Koření vyjmeme, zahustíme jíškou, případně ještě dochutíme.
  2. Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě, po zchladnutí oloupeme a rozmačkáme. Přidáme polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme nelepivé těsto, necháme pár minut odstát. Na pomoučeném vále válíme šulánky. Ty pak vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. Poté je na pánvi osmahneme dozlatova na másle. Jako ozdobu použijeme smaženou cibulku.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!