Pečená kachna, drbák, kysané zelí

Pokud měl někdo pocit, že se v předchozí dny ještě pořádně najedl, dnes se nacpe do sytosti – a výborně. Kachnička se pekla přes noc a povedly se i zajímavé kulaté chlupaté knedlíky.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Marie Trnková

Pečená kachna, drbák, kysané zelí
Pečená kachna, drbák, kysané zelí

Suroviny

1kachna
Zelí
cibule
olej
sůl
kmín
500 gkysaného zelí
2lžíce hladké mouky
Drbáky
500 gsyrových brambor
300 gvařených brambor
200 gdětské krupičky
1vejce
1rohlík
sůl
Reklama

Postup

  1. Kachnu si prosolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dlouze a pomalu pečeme dvanáct hodin při 100°C.
  2. Drbáky: Brambory nastrouháme najemno, scedíme vodu, přidáme najemno nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl, krupičku a jeden rohlík nakrájený na kostičky. Vytvoříme těsto, z kterého uděláme kulaté knedlíky, které vaříme 20 minut.
  3. Zelí: Kysané zelí propláchneme, zalijeme vodou a vaříme. Osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku, uděláme jíšku, kterou přidáme do zelí, a dochutíme lžící cukru.
Reklama
Reklama