Pečená krůtí prsa s bramborovou kaší, pesto

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Alena Žákovská

Pečená krůtí prsa s bramborovou kaší, pesto
Pečená krůtí prsa s bramborovou kaší, pesto

reklama

Suroviny

1 kgkrůtích prsíček
100 ganglické slaniny
200 mlčerveného vína
4 PLrostlinného oleje
1 MLgrilovacího koření
1 PLcitronové šťávy
kousek másla
kmín - podle chuti
1 kgbrambor
1cibule
1/2másla
sůl
pepř
Pesto:
200 mloleje
hrst petrželky
1-2stroužky česneku
1 PLslunečnicových semínek
50 gparmazánu
1/2citronu
sůl
pepř

Postup

Krůtí maso podélně rozřízneme, osolíme, opepříme, plátky slaniny pokládáme doprostřed na maso a přidáme uvařený špenát. Poté maso srolujeme a uvážeme potravinovým provázkem. Takto připravené maso orestujeme na rozpáleném tuku po všech stranách. Poté vyjmeme a dáme do pekáče, přidáme grilovací koření a pokapeme citronovou šťávou. Do pekáče přidáme olej, podlijeme vínem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě 30 minut na 200 °C, poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme doměkka (cca 1 hodinu). Prsa po dobu pečení poléváme vypečenou šťávou. Brambory oloupeme, umyjeme. Přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka. Po uvaření přidáme osmaženou cibulku s nakrájenou anglickou slaninou, přidáme máslo a poté rozšťoucháme. Pesto: Uvedené ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.

reklama