Pečená rajčata plněná kuskusem, bylinkami a sýrem pecorino

Sýr pecorino prý Vašek nesehnal, tak ho museli kolegové oželet.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Václav Paur

Pečená rajčata plněná kuskusem, bylinkami a sýrem pecorino
Pečená rajčata plněná kuskusem, bylinkami a sýrem pecorino

reklama

Suroviny

4 ksvětší rajčata
1/2 hrnkukuskusu
1/4 hrnkuvývaru
bylinky
čerstvá petrželka
jarní cibulka
kurkuma
sýr pecorino na posypání
rukola a zbytek rajčat na dozdobení talíře
sůl
pepř

Postup

Rajčata seřízneme, vydlabeme (nic nevyhazujeme), mírně seřízneme i spodek rajčete, aby držela v jedné poloze. Dáme na chvilku předpéct, aby maličko změkla (podle toho, jaká rajčata zrovna máme). Kuskus smícháme s vydlabanou dužinou, přilijeme trochu vývaru, nasekáme bylinky, dochutíme, přidáme trochu kurkumy a posypeme sýrem a dáme zapéct.

reklama