Pečená vepřová panenka s omáčkou z divokého koření, šťouchané brambory

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petr Heřmánek

Pečená vepřová panenka s omáčkou z divokého koření, šťouchané brambory
Pečená vepřová panenka s omáčkou z divokého koření, šťouchané brambory

reklama

Suroviny

1vepřová panenka
1 kgbrambor
1cibule
jalovec
bobkový list
nové koření
vývar
1červená cibule
petržel
olej

Postup

  1. Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi zprudka opečeme, poté vložíme do zapékací mísy, potřeme olejem, překryjeme alobalem a pečeme na 200 °C cca 35–45 minut. Do výpeku na pánev vložíme koření, zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a vytvoříme omáčku pomalým táhnutím ingrediencí. Poté scedíme přes síto, abychom měli čistou šťávu.
  2. Oloupané brambory dáme vařit. Červenou cibuli orestujeme na másle, poté vložíme do brambor a rozšťoucháme. Ozdobíme petrželí.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!