Pečená vepřová panenka s omáčkou z divokého koření, šťouchané brambory
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1 | vepřová panenka |
1 kg | brambor |
1 | cibule |
jalovec | |
bobkový list | |
nové koření | |
vývar | |
1 | červená cibule |
petržel | |
olej |
Postup
- Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi zprudka opečeme, poté vložíme do zapékací mísy, potřeme olejem, překryjeme alobalem a pečeme na 200 °C cca 35–45 minut. Do výpeku na pánev vložíme koření, zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a vytvoříme omáčku pomalým táhnutím ingrediencí. Poté scedíme přes síto, abychom měli čistou šťávu.
- Oloupané brambory dáme vařit. Červenou cibuli orestujeme na másle, poté vložíme do brambor a rozšťoucháme. Ozdobíme petrželí.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací