Pečené hovězí, šťouchaný brambor, zeleninový salát

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Aleš Adamčík

Pečené hovězí, šťouchaný brambor, zeleninový salát
Pečené hovězí, šťouchaný brambor, zeleninový salát

reklama

Suroviny

1 kghovězího masa
1,5 kgbrambor
1velká červená cibule
uzený špek
150 ganglické slaniny
Zeleninový salát:
300 gčerstvého zelí
2 PLnasekaného kopru
1 MLoleje
cukr dle chuti
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup

  1. Brambory uvaříme do měkka. Maso osolíme, opepříme, stáhneme nití a dáme na pánev na máslo a necháme zatáhnout ze všech stran. Poté dáme na 140-150 °C do trouby na 4 až 5 hodin. Mezitím si připravíme šťouchané brambory.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a dáme na pánev, jak zapění přidáme nakrájenou cibuli a vše restujeme do zlatova. Pak přidáme do šťouchaných brambor.
  3. Zeleninový salát: Zeli nasekáme nadrobno, přidáme nasekaný kopr, olej, cukr dle chutí a citronovou šťávu.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!