Pečené kačacie stehno s červenou kapustou a zemiakovou lokšou

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tomáš Fánči

Pečené kačacie stehno s červenou kapustou a zemiakovou lokšou
Pečené kačacie stehno s červenou kapustou a zemiakovou lokšou

reklama

Suroviny

5plátků anglické slaniny
5kachních stehen
kmín
med
sůl
Zelí
1hlávka červeného zelí
4cibule
olej
cukr
kmín
ocet
sůl
pepř mletý
Náplň
100 gsrdíček
5rohlíků
2vejce
sušené švestky
kukuřice
petrželka
sůl
pepř
Lokše
3brambory
3mrkve
100 gpolohrubé mouky
máslo
sůl

Postup

  1. Kachní stehna osolíme, zabalíme do plátku anglické slaniny a posypeme celým kmínem, pečeme. Před dopečením potřeme medem.
  2. Zelí nakrájíme, osmahneme na cibulce, osolíme, přidáme kmín, pepř a dusíme do poloměkká. Nakonec dochutíme cukrem a octem.
  3. Náplň: Srdíčka nakrájíme na drobné kousky, které osmahneme na pánvi. Rohlíky nakrájíme, přidáme vajíčka, kukuřici, švestky a opražená srdíčka. Dochutíme solí, pepřem a natí. Zpracujeme do hmoty a uvaříme. Uvařenou nádivku následně přidáme na plech ke stehnům a zapečeme.
  4. Lokše: Uvařené brambory a mrkev rozmačkáme nadrobno a necháme vychladnout. Přidáme mouku a trošku osolíme. Vypracujeme těsto, ze kterého si vyválíme placky (lokše), které opražíme nasucho na pánvi nebo grilu či plotýnce z obou stran a nakonec polijeme rozpuštěným máslem.

reklama