Pečené kachní stehno, bramborové placky a badyánové zelí

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Klára Šedová za rádio Signal

Pečené kachní stehno, bramborové placky a badyánové zelí
Pečené kachní stehno, bramborové placky a badyánové zelí

reklama

Suroviny

Kachní stehna:
5maďarských kachních stehen
kmín
sůl
Zelí:
2 PLghí
2červená cibule
2 PLtřtinového cukru
1 MLdrceného kmínu
3hvězdičky badyán
červené sterilované zelí
Placky:
5brambor na kaši
1/2hrnku hladké mouky
2vejce
ghí na smažení
sůl

Postup

  1. Kachní stehna: Kachnu v noci před podáváním umyjeme, nasolíme a nakmínujeme, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme na 90 °C péct přes noc do trouby. Dvě hodiny před podáváním zvýšíme teplotu na 180–200 °C a na poslední hodinu sundáme alobal.
  2. Zelí: Na rozpuštěné ghí do hrnce dáme pozvolna osmahnout červenou cibulku. Když je osmahnutá, ne zlatá, chvíli předtím přidáme kmín, sůl a cukr. Cukr necháme zkaramelizovat a pak přidáme zelí ze sklenice i s nálevem. Nakonec přihodíme badyán. Vše vaříme, dokud se voda neodpaří.
  3. Placky: Brambory uvaříme a po vystydnutí rozmačkáme, smícháme s vejcem a moukou a vytvoříme z těsta válec. Ten vložíme asi na hodinu do lednice. Poté tvoříme válečkem z těsta placky na pomoučeném povrchu a smažíme na rozpáleném ghí z obou stran do zlatova.

reklama