Pečené kachní stehno, bramborové placky a badyánové zelí
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
Kachní stehna: | |
---|---|
5 | maďarských kachních stehen |
kmín | |
sůl |
Zelí: | |
---|---|
2 PL | ghí |
2 | červená cibule |
2 PL | třtinového cukru |
1 ML | drceného kmínu |
3 | hvězdičky badyán |
červené sterilované zelí |
Placky: | |
---|---|
5 | brambor na kaši |
1/2 | hrnku hladké mouky |
2 | vejce |
ghí na smažení | |
sůl |
Postup
- Kachní stehna: Kachnu v noci před podáváním umyjeme, nasolíme a nakmínujeme, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme na 90 °C péct přes noc do trouby. Dvě hodiny před podáváním zvýšíme teplotu na 180–200 °C a na poslední hodinu sundáme alobal.
- Zelí: Na rozpuštěné ghí do hrnce dáme pozvolna osmahnout červenou cibulku. Když je osmahnutá, ne zlatá, chvíli předtím přidáme kmín, sůl a cukr. Cukr necháme zkaramelizovat a pak přidáme zelí ze sklenice i s nálevem. Nakonec přihodíme badyán. Vše vaříme, dokud se voda neodpaří.
- Placky: Brambory uvaříme a po vystydnutí rozmačkáme, smícháme s vejcem a moukou a vytvoříme z těsta válec. Ten vložíme asi na hodinu do lednice. Poté tvoříme válečkem z těsta placky na pomoučeném povrchu a smažíme na rozpáleném ghí z obou stran do zlatova.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací