Pečené kuře s batátovou kaší a fazolkami

I batáty patří mezi hity moderní kuchyně, ale Jardovi i dalším pánům nasládlé brambory moc nechutnaly.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Markéta Nohejlová

Pečené kuře s batátovou kaší a fazolkami
Pečené kuře s batátovou kaší a fazolkami

Suroviny

1lžíce olivového oleje (nebo másla)
100 gpancetty
1kuře
1cibule
200 mlsuchého bílého vína
špetka tymiánu
200 mlrajčatového protlaku
batáty
zelené fazolky
sůl
pepř

reklama

Postup

Houby zalijte horkou vodou a nechte 20 minut stát. Pak je sceďte, vodu uschovejte a houby nahrubo nasekejte. Ve větším, nejlépe litinovém hrnci nasucho vyškvařte na kostičky nakrájenou pancettu, přidejte olej nebo máslo a najemno nasekanou cibuli. Opékejte, dokud nezrůžoví. Tuto fáš dejte pod kůži kuřete a pečte na másle, zalité vínem. Podávejte s dušenými fazolkami a batáty.

reklama