Pečené roštěnky s olivovou omáčkou a máslovým bramborem

I zde kuchařka zariskovala s originální chutí a nebála se aromatických oliv.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Monika Moravcová

Pečené roštěnky s olivovou omáčkou a máslovým bramborem
Pečené roštěnky s olivovou omáčkou a máslovým bramborem

Suroviny

1 kghovězí roštěné
1-2cibule
zelené olivy
hladká mouka na zaprášení
1 kgbrambor
máslo
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Maso nakrájíme na plátky a zprudka orestujeme po obou stranách na sádle, oleji či přepuštěném másle na pánvičce. Maso přendáme do pekáče a na pánvi, kde se restovalo maso, osmažíme zvolna cibuli do tmava. Přidáme nakrájené olivy, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vodou a zbytkem šťávy z oliv. Osolíme, opepříme a vše promícháme a necháme povařit, poté směsí zalijeme roštěnky a dáme péct do trouby na hodinu a půl asi na 200°C.
  2. Oškrábeme brambory, dáme je uvařit doměkka, nakonec rozšťoucháme s máslem, dochutíme solí.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama