Pečivo s pomazánkou

Nebyla to jen tak obyčejná pomazánka, ale překvapení: výborný tatarák z lososa s domácím pečivem.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Karel Nykl

Pečivo s pomazánkou
Pečivo s pomazánkou

reklama

Suroviny

Pomazánka
400 gfiletu z čerstvého lososa
1svazek čerstvého kopru
30 kskapary
100 mlbílého vína
4 lžíceolivového oleje
3 lžícedijonské hořčice
citronová šťáva
zelená petrželka nebo pažitka
mletý bílý pepř
sůl
Bagetka
500 ghladké mouky
sáček sušeného droždí
250-300 mlvody
sůl
Na dochucení
kousky černých oliv
kousky sušených rajčat
slunečnicová nebo dýňová semínka

Postup

  1. Filet z lososa zbavíme kůže a odstraníme zbylé kůstky. Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kapary posekáme. Kopr jemně pokrájíme. Dijonskou hořčici, bílé víno, olivový olej a citronovou šťávu vyšleháme do hustší emulze, kterou ochutíme solí a pepřem. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme dvě hodiny odležet v lednici.
  2. Bagetka: Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a postupně přiléváme vodu. Hněteme do té doby, než budeme mít v těstě nepravidelné bublinky. Vodu přidáváme postupně, aby těsto nebylo moc řídké. Po uhnětení přikryjeme mísu potravinářskou fólií a dáme na 24-48 hodin do lednice. Když vyndáme z ledničky, vytvoříme bagetky a dáme na plech na pečicí papír. Troubu předehřejeme na 160°C. Bagety vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct do zlatova.

reklama