Pedrova pizza

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petr Adamec

Pedrova pizza
Pedrova pizza

reklama

Suroviny

500 ghladké mouky nebo mouky na pizzu
10 gdroždí
3 PLolivového oleje
200 mlvody
2špetky soli
rajčatová salsa
200 gparmské šunky
400 gmozzarelly
oregano

Postup

  1. Těsto vytvoříme v domácí pekárně – jako první přidáme vodu, poté olivový olej a droždí, které zasypeme půl kilem mouky se špetkou soli. Po hodině a půl budeme mít připravené těsto, které rozválíme po kouscích na malé pizzy o velikosti asi 10–12 cm v průměru. Rozválené těsto potřeme rajčatovou salsou, položíme na ni dva plátky parmské šunky, zasypeme mozzarellou a přidáme špetku oregana. Takto připravený pokrm vkládáme na cca 10 minut do trouby rozpálené svrchním a spodním ohřevem na 230 °C.

reklama