Pho Ga

Známá a oblíbená polévka se dělá z hovězího masa, ale i z kuřecího masa jako v tomto případu. Jako pomůcku Týna použila čistou silonovou ponožku…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Gabriela Radová

Pho Ga
Pho Ga

Suroviny

2-3kuřecí skelety (pro více masa i celé kuře nebo stehna)
1cibule (šalotka)
1skořice
3hvězdičky badyánu
3černý kardamon
1citronová tráva
zázvor
4kořeny koriandru
svazek koriandru
thajská bazalka
vietnamská cibulka
mungo klíčky
rýžová nudle
chilli paprička
rybí omáčka
citron
sůl
pepř

reklama

Postup

Na mírném ohni táhneme kuřecí vývar asi pět hodin. Jednu až dvě hodiny před koncem vaření si vezmeme badyán, kardamon, rozpůlený zázvor, šalotku (cibuli) a dáme ho na rozpálenou čistou pánev. Když začnou ingredience černat, vytáhneme je a spáleniny oškrábeme. Poté je vložíme spolu s citronovou trávou do čisté silonové ponožky a zavážeme. Takto vložíme do vývaru a necháme vařit. Nakonec vytáhneme a maso obereme a dáme zvlášť. Vývar ochutíme rybí omáčkou, solí, pepřem. Uvaříme si rýžové nudle, přecedíme, opláchneme nejprve studenou a pak zase teplou vodou. Nasekáme si thajskou bazalku, koriandr, vietnamskou cibulku. Vezmeme si misku, vložíme do ní nudle, maso, bylinky a zalijeme ji vývarem. Podává se s měsíčkem citronu, příp. chilli.

reklama